Vrijdagavond werden de spelers van de 1e ploeg van HYC in de Lakenhal gehuldigd voor hun sterke sportieve prestaties van het afgelopen seizoen.

Onder leiding van coach Bill Morgan zette HYC dit seizoen een sterke prestatie neer in de North Sea Cup, waar het op een verdienstelijke 4e plaats eindigde.

In de Belgische beker werd begin februari White Caps Turnhout verslagen met 3-4, zodat de 1e prijs van het seizoen al binnen was.

Voor de Belgische titel moest HYC het opnemen tegen de Chiefs uit Leuven. Na de 3e wedstrijd van een Best of Five, kroonde Herentals zich als Belgisch kampioen.  De dubbel was een feit.

Verder waren er ook nog de HYC-spelers die België op het WK ijshockey mochten verdedigen, zowel bij de seniors als bij de U18. Beide teams brachten een gouden medaille mee.

En dan mogen we zeker de jeugdploegen van HYC niet vergeten, die op internationale tornooien hun mannetje stonden en regelmatig de grootste beker mee naar Herentals brachten. De opvolging is verzekerd.

HYC heeft Herentals sportief terug op de wereldkaart gezet. Mogelijk wordt dit binnenkort opnieuw beloond met de verkiezing tot beste sportploeg van Herentals.